Водата лекува

Водата лекува

Половината болести ще се излекуват с… вода

проф. Неумивайкин Проф. Иван Павлович Неумивайкин е доктор на медицинските науки в Русия, военен лекар. В продължение на 30 години е отговарял за здравето на космонавтите. Лауреат е на много награди, водещ народен лечител в Русия, ръководител на лечебен център. Проф. Неумивайкин прави скандални заключения, които поставят под съмнение няколко от утвърдените медицински доказателства и твърдения.

– Проф. Неумивайкин, каква е същността на новата посока в медицината, по която вие работите?

– Тази посока е основана, първо – на личната отговорност на Всеки човек за собственото му здраве и Второ – на използване законите на физиологията, по които функционира човешкият организъм. Днешната медицина не прилага и не се придържа към тези закони, въпреки че без тях не може да се излекува каквото и да било заболяване. Сега сякаш се предпочита да се дават луди пари за скъпи лекарства и вносна апаратура.

На нас ни трябваха 20 години борба, за да узаконим народната медицина.

Но и в момента по телевизията показват как е невъзможно човек да се излекува от болестта на Паркинсон. Въпреки че много лекари разбират как точно стоят нещата. Проблемът е в това, че никой не Желае да променя системата. Изучават се болести като тази на Паркинсон и множествена склероза. Аз ще заявя на целия свят, че такива болести няма.

– Няма болест на Паркинсон? А какво е тогава?

– Съществува болестно състояние – основно на стомашно-чревния тракт. Тези болни са със запек по 10-15 дни, червата им не функционират. А това е тежко отравяне, по-лошо от Чернобил. И докато работата на червата не се нормализира, нищо не може да се направи за тези болни.

Официалната медицина не е излекувала нито един от тях

А при нас тези хора след 2-3 месеца вече ходят на пазар, ръцете им не треперят. Мен са ме обвинявали в използване на неразрешени лекарства и едва ли не ме изкараха престъпник. Аз обаче издадох книга, озаглавена „Пътят за избавяне от болести, които не съществуват. Хипертония. Диабет.”

Хипертония няма. Това, което наричат тежка хипертония, се лекува за 2-3 месеца. А що се отнася до диабета, ще ви препоръчам новата си книга „Диабетът: митове и реалност”. Как да кажа, че има диабет, когато няма такъв?

– Но нали 300 милиона души в целия свят страдат от това, задстомашната жлеза не изработва инсулин…

– Задстомашната жлеза е труженик. При нас дори съществува обществена организация „Прощавай диабет”. 2 седмици – и диабет няма! Само се прави физкултура около един час всеки ден. Но, и още нещичко… Тялото – това е твоят мотор, твоята машина. По-добре се занимавай с нея, отколкото да страдаш. Диабетиците трябва да отделят особено голямо внимание на краката си. Там е цялата система. Посети занятията, а след това бъди така добър да си ги правиш сам у дома.

– И ще се изработва инсулин?

– Разбира се! Всичко това е физиология. Нужно е там, вътре в нашия организъм, да се създадат човешки условия за Живота на клетките. Вижте само с какво тъпчат децата сега – всички тези сладкиши, кока-коли и пр.

На 3-4 ГОДИНИ детето вече има диабет.

На нас ни е нужна само тази захар, която се образува като краен продукт от преработването на храната. А от сегашните нови продукти захарта в кръвта веднага се покачва, задстомашната Жлеза е принудена да изработва повече инсулин. Но докога трябва да я насилваме?

– А казват, че дори при кърмачетата може да се открие диабет…

– Това е от родителите, от майката. Но не в смисъла на наследственост. Наследствени заболявания, освен шизофрения, хемофилия и алкохолизъм, няма. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето – у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето Живее по същия начин както родителите си – в смисъл начин на живот и хранене, болестта ще се появи точно на този фон.

В нашия център са идвали цели семейства с диабет – бабата, майката, бащата, но детето няма диабет.

Възрастните са разбрали каква е същността на диабета и са се постарали детето им да живее по друг начин – повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т.н. А захар – само по големи празници и на рождения ден. И диабет няма. А знаете ли, че се оказва, че няма и рак?

– Извинете, но кое тогава наричаме рак?

– Състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на «затлачване» на организма с мръсотия. Аз, с помощта на рамки или по дъговата обвивка на окото, определям степента на това замърсяване за 5 минути.

Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление.

Но когато тя вече е 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази.

– Как да се справим с тази мръсотия?

– Ненапразно съм написал, че днес половината болести могат да се излекуват само с вода. Хората престанаха да пият вода, особено по-възрастните. А трябва да се пие минимум литър и половина, два, през лятото дори по три литра вода на ден. А може и повече. Чистата вода – това е електролит, това е енергия и информация, която тя носи. Защо бабите баят на водата – шепнат й добри и хубави думи и от това тя започва да работи? Тази информация, заключена във водата, започва да работи. Ако човек пие малко вода, кръвта се сгъстява и сърцето не може да я изтласква нормално… Това е природен закон, който днес официалната медицина изцяло игнорира. А къде е сърцето? Аз точно това и написах: оказва се, че сърцето е в петите.

– В какъв смисъл?

– В смисъла на капилярите. Ако капилярите работят лошо, а и сърцето не може да изтласка сгъстената кръв, тя се натрупва в големите кръвоносни съдове, кръвното налягане се повишава и… ето ви хипертония.

– А защо капилярите работят лошо?

Защото се намират в мускулите. Затова трябва да се прави физкултура, гимнастика, движения. Гимнастиката е задължителна всеки ден. Ако днес вие не отделите поне половин час за гимнастика, този ден за вас е загубен. В случая възрастта не играе никаква роля, за възрастните хора това дори е много важно. Разбира се, могат да се направят изключения. Примерно, не можете да пропуснете някакво събитие или среща. Но след това отново трябва да подновите системата си.

В момента всичко се разделя на съставни части. Но ако разглеждаме човека на ниво цялостен организъм, излиза, че заболявания просто няма. Например една болест като витилигото се излекува за 2-3 месеца, наред с други заболявания. Просто чрез прочистване на организма.

– За какво е нужно прочистването?

пийте много вода- Когато не сте сдъвкали достатъчно добре храната, когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи. Нашият организъм е устроен много интересно. Стомашният сок съдържа солна киселина. Хлябът и кашата се преработват за половин час, максимум един и концентрацията на киселината е по-слаба. Месото, рибата, яйцата изискват по-силна киселина и 2-3 часа, за да се разложа А пък за мазното и пърженото са необходими 4 часа, за да се преварят в тази киселина. Вие сте взели някаква течност и сте я изпили. И по този начин сте разредили стомашния сок, намалили сте концентрацията на киселината и храната съответно започва да гние.

Тези гнили остатъци се натрупват по вътрешната стена на дебелото черво.

Никаква клизма не би могла да ги отстрани. Всичко това се абсорбира и всмуква, става неделима част от клетката. Оттук мръсотията отива в черния дроб. Ето откъде идват 30-35-те процента замърсяване. Всичко това се насочва от черния към белите дробове, където вече не достига кислород. След това сърцето прекарва мръсотията в бъбреците – също толкова замърсени, както и черният дроб. И накрая – в ставите и в кръвоносните съдове.

Научете се да се храните правилно, дъвчете дотогава, докато цялата приета храна не се просмуче със слюнка.

Не е толкова трудно да се разбере, че добре сдъвканата храна ще отиде в стомаха гладко, като по масло.

Пийте вода преди ядене. Изпивайте на ден от литър и половина до 3 л вода. Наситете организма си с вода като промиваща система и всичко
ще заработи както трябва.

– Вие казвате, че трябва да пием преди ядене?

– Разбира се, но на чаша вода трябва да капвате по 5-10 капки кислородна вода.

– Кислородна вода? А защо?

– Кислородната вода е нужна, за да работи защитният механизъм на имунната система. Той убива и доубива всички наши вътрешни врагове. А 5-10 капки съвсем не са малко. В моята практика се е случвало при 1-2 капки човек да изгуби съзнание.

– Ако вие пиете на ден 10 чаши вода с по 10 капки в нея, това вече са 100 капки.

В случая кислородната вода действа като катализатор – превежда в действие всички реакции. И основното е, че тя започва мощно да преработва и да изхвърля от организма всичкия боклук, който се е натрупал в него. Понякога, след 7 до 10 дни от организма излиза рядка мръсотия, която мирише много лошо. Това означава, че организмът се изчиства.

– Има случаи, при които с кислородна вода хора са си изгаряли лигавицата на стомаха…

– Окисът не е панацея. Най-важното е дозата да не се превишава.

– Какво трябва да правим, за да запазим здравето си?

– Най-важното е да използвате естествените механизми, заложени от природата, и да се научите правилно да се отнасяте към здравето си. Това е цяла система, включваща физкултура, хранене, екология, периодично прочистване на организма. Задължително трябва да пиете вода. А пелмени например не трябва да ядете.

Ако промените начина си на живот, можете да излекувате всяко заболяване, дори рак. Та нали причината за него е същото това замърсяване и затлачване на организма.

Наскоро четох за жена, която била с рак на белите дробове и с метастази. Отказали да я оперират. Тя започнала да се закалява и да води здравословен начин на живот. Сега вече е на 80 години, а наскоро поставила световен рекорд по маратонско бягане и получила златен медал.

Много важна е оптимистичната психологична настройка. На човек трябва всичко да му е наред, особено у дома…

ВНИМАНИЕ!!! Екипът на ЗЕПИР предупреждава да не опитвате описаната терапия с кислородна вода в домашни условия, тъй като е изключително опасно. Имайте в предвид, че проф. Неумивайкин я използва над своите пациенти само под строг контрол в лечебния си център. източник: lekar.bg

Share Button