Сребърна вода

Сребърна вода – за какво може да я използваме?

Сребърна водаНе мога да не споделя с Вас и наскоро откритото и вече редовно използвано средство за лечение и превенция от микроби, вируси, бактерии и микроорганизми.
Така наречената сребърна вода, с активна съставка Сребърен йон.
Може би се питате, защо по традиция, бебето се захранва със сребърна лъжичка? Или защо сребърните прибори са използвани отаристократите? Отговора е много прост, и той далеч не е свързан с материалните възможности.
Среброто е единствения елемент, който освен, че не се натрупва в организма, няма и токсични дози. Като оставим това предимство на страна, сребърната вода може да се използва за стотици болести, инфекции, възпаления, следоперативно възстановяване и т.н., а действието му е плашещо положително. Сребърната вода въздейства и унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми.

Водата – далеч повече от средство срещу жаждата 4 февруари 2009, здраве.bg
80% от състава на нашия организъм всъщност е вода. Именно тя осъществява доставката на хранителни вещества до всички клетки на тялото и в качеството си на универсален разтворител способства както за усвояването на полезните елементи, така и за терморегулацията.

Но водата има и други полезни функции. Тя може да бъде различна по своя състав (въпреки основната си формула Н2О), т.е. освен кислород и водород тя съдържа и други химични съединения. През 1932 г. учените са открили, че в природата съществува и т.нар. тежка вода, в която са разтворени различни изотопи.

Съвсем логично свойствата на водата се променят в зависимост от нейния състав. Някои хомеопатични препарати например се състоят почти изцяло от вода, в която има почти нищожна концентрация разтворено активно вещество. И това количество е достатъчно за успешното лечение.

Водата, съдържаща разтворени сребърни йони, се смята от алтернативната медицина за прекрасно средство срещу стомашни заболявания, свързани с повишената киселинност – язва, гастрит, панкреатит.

Като много полезна се определя и т.нар. разтопена вода (при нейното замръзване “изчезват” съдържащите се в нея тежки метали). Разтопената вода намалява умората, повишава работоспособността, изостря вниманието и паметта, спомага за по-бързото лечение на инфекциите.

Според изследванията, при замръзването си водните молекули се намагнитизират и придобиват структура, която им позволява да се внедряват в биологичните клетки.

А ако се използват специални апарати, които повишават или понижават електропроводимостта на водата, може да се приготви „жива” (или „мъртва”) вода.

„Живата” вода (католит) се приготвя с помощта на активатор. При активацията си тя получава алкални свойства, които възпрепятстват окисляването на молекулите и стимулират възстановителните реакции на организма. В резултат на това се повишава жизнения тонус, подобрява се обмяната на веществата, укрепва имунитета, забавят се процесите на стареенето, намалява риска от отравяния и злокачествени образувания.

Алкалната вода е полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, стомаха, червата, подагра, алергични заболявания.

Католитът има дълга трайност.

Водата с понижена проводимост (анолит) е способна да унищожава и извежда от организма всякакви чужди елементи: шлака, вредни микроорганизми, според някои – дори ракови клетки. Тя е особено полезна при изгаряне, кожни възпаления, гъбични заболявания.

Една от функциите на водата е да извежда от организма шлаката и естествените отпадъци. Ако страдате от запек или задържане на урината, (и тя е с тъмен цвят и гъста концентрация), това означава, че организмът ви е обезводнен.

За нормалното функциониране на организма през деня трябва да се употребяват не по-малко от 2 литра течности. Т.е. ако ядете доста плодове и зеленчуци, част от необходимата течност ще си набавяте от тях.

От различните, предлагани в търговската мрежа води, най-добре е да се употребява редовно т.нар. изворна. След нея се нареждат минералните води (които обаче е препоръчително да се редуват и да се пият с прекъсвания). Газираната вода, дори да не е подсладена, е най-добре да се избягва.

Водата може да ви помогне да се разделите и с наднормените килограми. Ако организмът се нуждае от течности, той започва да натрупва вода и да извлича от нея хранителните вещества под формата на мастни клетки. Ако се натрупа достатъчно течност, мазнините се разграждат и се превръщат във вода. Ето защо диетолозите препоръчват всеки път преди ядене да се изпива по една чаша вода.(а)

Share Button