Боуен Терапия

http://bowen.bg/

Ако чувствате, че нещо в тялото ви не е наред, ако имате симптоми, които не могат да бъдат точно диагностицирани, ако многократно и безрезултатно сте се опитвали да се лекувате, може би сте попаднали там, където трябва!Усещате ли отрицателното въздействие на външните фактори върху здравето ви? Забелязвате ли, че напоследък нито се храним правилно, нито приемаме необходимите течности, дишаме замърсен въздух; че мозъкът ни е все по-претоварен, а стресовите фактори – все по-агресивни? Чувствате ли се беззащитни срещу всички тези атаки, на които сме изложени?

Приемате ли силни медикаменти, носещи повече вреди, отколкото ползи? Чувствате ли се като лабораторно морско свинче, когато непрекъснато сменяте предписаните лекарства, добавяйки все нови и нови, за да туширате страничните ефекти на едни с други?Търсите ли нещо, което може да възвърне вашето равновесие, да хармонизира организма ви и да ви помогне да възстановите собствените си защитни механизми, за да поддържате здравето си в превъзходно състояние?Тогава може би сте попаднали на точното място…Техниката Боуен е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие. Както никой човек не прилича на другите, така и състоянието на здравето ви е единствено и само ваша реалност. Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното неравновесие: Лекарят вътре в нас! Прилагането на специфичните и нежни движения Боуен, на точно определени места по тялото, провокират Вътрешния Лекар, който поема управлението, за да започне процес на самолечение!

Том Боуен, създателят на тази техника, открива, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само със всякакви състояния извън нормата. При техниката Боуен тялото не бива насилствено да приема външна команда; терапевтът просто изпраща точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „реформатиране” на системата и нейното връщане към първоначалната хармония.Техниката Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато нервната система обработва информацията от изпратените съобщенията. Именно по време на тези паузи, оставено в пълен покой и релаксация, вашето тяло се възстановява, хармонизира и балансира по един естествен и безвреден начин.Тази техника не въвежда в тялото изкуствени вещества и не използва методи, носещи повече вреда, отколкото полза. Чрез нея ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и да започне да се лекува според собствените си нужди, със собствения си ритъм и за толкова време, колкото е необходимо за процеса на възстановяване.

Няма съмнение, че Боуен терапията може да промени живота ви! Дайте си шанс!

МОЖЕ ЛИ ТЕХНИКАТА БОУЕН ДА МИ ПОМОГНЕ?

Терапията Боуен е подходяща и полезна за всеки човек – от новородено до възрастен. Тя дава облекчение на спортисти, бременни и хора със специални нужди. Хронични и неврологични болести показват подобрения.

Състояния които се влияят много добре от ТЕХНИКАТА БОУЕН са: „Замръзнало рамо”, Проблеми на коляното, Разтежение на глезена, Нощно напикаване, Мигрена – Главоболие, Стрес – Напрежение, Симптоми на Астма – Бронхиални симптоми, Болки в гърба – Ишиас, Втвърдяване на врата, Спортни травми, Инсулт, Сенна треска, Проблеми с бъбреците, Остра и хронична умора.

Техниката Боуен е холистична допълваща терапия и напълно нова концепция за работа с тялото, която нито произлиза, нито прилича на която и да е друга лечителска практика. Деликатна, но изключително мощна и балансираща тялото, тя е истинска революция в целителското изкуство по света.
Мускулните напрежения и разтежения се облекчават и се възстановява нормалния лимфен ток, мускулите не се притискат и мачкат както при класическия масаж.
Меридианите показват бързо подобрение, макар че работата не се базира на тях и тя не наподобява акупунктура или акупресура.
Почти всеки съобщава за приятно, отпуснато състояние и дълбоко чувство на задоволство.

Холистичната практика Боуен се състои от деликатни движения, извършвани с пръстите и палците по мускулите и съединителните тъкани, които изпращат своите послания дълбоко в тялото. Техниката е мануална, но не е масажна. Резултатите могат да бъдат забележителни дори и след първия сеанс, тъй като тялото е получило съобщението: самолекувай се.
Значително подобрение в качеството на живот получават и хората с тежки хронични проблеми, а и за още много удивителни резултати ще научите на www.bowen-technique.co.uk , както и от други сайтове, третиращи темата.
За разлика от много други мануални терапии, техниката Боуен не използва силова манипулация. Практикуващият не насилва тялото да прави „каквото му е заповядано”, а му позволява то само да извърши необходимото, за да се излекува. Техниката Боуен е приветствана от класическата, алтернативната и допълващата медицина навсякъде по света като най-добрата грижа за здравето.

Share Button